Министерството на вътрешните работи е домакин на 37-то издание на

...
Министерството на вътрешните работи е домакин на 37-то издание на
Коментари Харесай

Зам.-министър Райчева откри заседание на УС на Регионалната антикорупционна инициатива

Министерството на вътрешните работи е хазаин на 37-то издание на форума
В словото си при откриването на съвещанието заместник-министър Таня Райчева открои безспорната роля на Регионалната антикорупционна самодейност /РАИ/ в идентифицирането и одобряването на положителни практики за предварителна защита и противопоставяне на корупцията. Тя уточни, че оганизацията би могла също по този начин да способства и за по-добрата видимост на антикорупционните старания на страните от Югоизточна Европа и постигнатите от тях резултати.
Председателят на РАИ Лаура Стефан означи, че страните от района могат да вървят напред и да бъдат сполучливи единствено в случай че работят дружно и благодари на България за нейната ангажираност с задачите и целите на РАИ.

***

Регионалната антикорупционна самодейност е междуправителствена районна самодейност, в границите на която страните от Западните Балкани (Албания, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония, Сърбия, Черна гора), България, Румъния, Хърватия и Молдова споделят опит и положителни практики, дефинират и ползват районни цели за по-ефективна битка с корупцията и вземат участие в взаимни планове с антикорупционна устременост.
Инициативата е учредена с подписването през 2007 година на Меморандума за съгласие за съдействие в битката с корупцията чрез самодейността на Югоизточна Европа за битка с корупцията РАИ (по-рано известна като Антикорупционна самодейност на Пакта за непоклатимост – SPAI) и Протокола за неговото изменение от 2013 година
Целта на организацията е да координира и подкрепя съдействието сред участващите страни, в поддръжка на техните старания за битка с корупцията, като дава обща платформа за полемики, шерване на опит, познания и положителни практики.
България е участник в самодейността от 2007 година и е една от страните, подписали Меморандума за съгласие по отношение на съдействие в битката с корупцията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР