Министерството на вътрешни работи извърши мащабна акция по задържането на

...
Министерството на вътрешни работи извърши мащабна акция по задържането на
Коментари Харесай

Стрелецът от Сърница притежавал две незаконни оръжия, образуваха досъдебно производство


Министерството на вътрешни работи извърши огромна акция по задържането на избягалия стрелец от с. Сърница.

Случаят стартира с битов скандал сред две фамилии във връзка междусъседски разногласия по отношение на отглежданите от тях животни. По време на спора 55-годишният престъпно проявен мъж заплашва членовете на другото семейство с огнестрелно оръжие, след това наранява с нож една жена, бяга и се укрива в близката околност, разясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Пристигналите на място служители на реда пробват да го задържат през нощта, при което мъжът открива пукотевица. С оглед на събитията, че е мрачно и съществува риск за живота и здравето на чиновниците и жителите, дейните мероприятия по установяването и задържането му бяха подхванати рано тази заран в светлата част на денонощието. За задачата целият район беше гарантиран и блокиран, а популацията бе навреме осведомено за провеждащата се спецакция.



Около 15 часа през днешния ден, на територията на Кърджалийска област, търсеният заплашил с оръжие локален гражданин, който навреме подал сигнал към полицейските чиновници и с помощта на съответната му реакция причинителят е арестуван, макар оказаната опозиция. До момента са открити две нелегално притежавани от него огнестрелни оръжия, които са конфискувани дружно с ножа, уточни още гл. комисар Петър Тодоров.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за нелегално владение на огнестрелно оръжие, като следствието продължава и в тенденция опасност за ликвидиране. И към сегашния миг текат интензивни процесуално-следствени действия– огледи, разпити на свидетели; назначени са съответните експертизи. На по-късен стадий, след разбор на всички събрани доказателства, ще се реши дали обвиняването ще прерасне в по-тежко, а точно за опит за ликвидиране, посочи районният прокурор на Хасково Румен Сираков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР