Министерството на вътрешната сигурност предупреди за заплахи от страна на

...
Министерството на вътрешната сигурност предупреди за заплахи от страна на
Коментари Харесай

DJI е следващата мишена за санкции на САЩ

Министерството на вътрешната сигурност предизвести за закани от страна на китайските безпилотни летателни апарати – шпионирали в интерес на китайското държавно управление

Дроновете – изключително китайските – са опасност за Съединени американски щати, съгласно министерството на вътрешната сигурност (източник: DJI)

След офанзивата против Huawei на мушката на Съединени американски щати евентуално е и водещият в света производител на дронове DJI – още една от „ флагманските ” компании на китайската високотехнологична промишленост, съгласно медийни изявления оттатък океана.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати (DHS) предизвести за закани от страна на китайските безпилотните летателни апарати (БЛА). Твърди се, че потребителските дронове, множеството от които в Съединени американски щати носят марката на DJI, могат да изпращат конфиденциална информация за полетите в централата на компанията в Китай, след това достъп до тези данни да получи и китайското държавно управление.

„ Правителството на Съединени американски щати е съществено загрижено за всеки софтуерен артикул, който изпраща американски данни на територията на властническа страна, което разрешава на разследващите служби на последната да имат безконтролен достъп до тази информация или по различен метод да злоупотребяват с подобен достъп ”, се споделя в публично изказване на министерството, представено от CNN.

Тези опасения се отнасят еднообразно за избрани интернет-базирани устройства, създадени в Китай (БЛА), които са в положение да събират и предават евентуално чувствителни данни за техните полети, и за лицата и организациите, които ги експлоатират, защото Китай постанова извънредно строги отговорности на своите жители по поддръжка на държавните разследващи действия, се споделя още в изказването.

Предупреждението на министерството няма законна мощ и самата DJI не е посочва директно, само че безспорно китайската компания би трябвало да бъде нащрек в подтекста на ескалиращата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай. В изказването се акцентират същите опасения, които доведоха до фрапантни наказания против Huawei – а точно, че китайските компании са задължени да шпионират за ползите на своята страна.
още по тематиката
Ръководството на DJI, от своя страна, разяснява, че сигурността е в основата на всичко, което прави компанията, и, че сигурността на нейните технологии е тествана без значение както от държавното управление на Съединени американски щати, по този начин и от водещи американски компании. Според изказванията на DJI, потребителите изцяло управляват какви данни събират, съхраняват и предават.

„ В случаите, когато държавни управления и клиенти, работещи с сериозно значима инфраструктура, изискват спомагателна гаранция, ние им предоставяме дронове, които не предават данни в DJI или изобщо в интернет, и нашите клиенти могат да включат всички защитни ограничения, които предлага DHS ”, споделят от компанията.

„ Всеки ден американските компании, служби за бързо реагиране и държавни ведомства на Съединени американски щати се доверяват на DJI дронове, които оказват помощ за избавяне на животи, покачват сигурността на служащите и поддържат витално значими действия и ние подхождаме с цялата си отговорност към този въпрос ”, допълват от китайския производител.

ъ. През 2017 година DJI добави режим на дискретност за своите безпилотни апарати, който приключва потреблението на интернет трафик, до момента в който дронът лети. Това бе направено в отговор на публично писмо от американските военни, които желаеха от всички подразделения да прекратят потреблението на DJI дронове, поради хипотетични проблеми в областта на киберсигурността.

По-късно имиграционните и митнически управляващи на Съединени американски щати също обявиха, че DJI може да шпионира в употребява на китайското държавно управление – несъмнено, тома обвиняване беше опровергано от водещия производител на дронове в света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР