Министерството на вътрешната сигурност на САЩ съобщи снощи, че 522

...
Министерството на вътрешната сигурност на САЩ съобщи снощи, че 522
Коментари Харесай

Властите в САЩ: Стотици деца на мигранти бяха събрани с родителите си

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати заяви нощес, че 522 деца, отделени от родителите си според програмата " Нулева приемливост ", са били събрани със фамилиите си, съобщи Ройтерс.

До едно денонощие още 16 деца ще отидат при роднините си. Според известието дребен брой малолетни ще останат отделени, в това число тези, чиято родствена връзка не може да бъде открита.

В сряда президентът Доналд Тръмп подписа декрет, с който се поставя завършек на политиката за отделянето на деца от фамилиите им, минали незаконно границата с Мексико.
Тръмп към този момент не разделя фамилии Скандалната мярка провокира рецензии вътре в Съединени американски щати и по целия свят
По данни на министерството на опазването на здравето и филантропичните въпроси броят на тези деца е 2053 и те обитават в обекти, финансирани от министерството.

От ведомството споделиха, че сътрудничат " със съответните организации " за ускорение на процеса за събиране на децата с техните родители или настойници.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР