Министерството на външните работи все още не е отговорило пряко

...
Министерството на външните работи все още не е отговорило пряко
Коментари Харесай

Форин офис: Забраните на Русия не ни спират да помагаме на Русия

Министерството на външните работи към момента не е дало отговор директно на днешната възбрана за посещаване на 13 английски политици в Русия, само че представител на държавното управление направи изказване, в което осъди съветската инвазия, заяви Би Би Си.

" Обединеното кралство и нашите интернационалните сътрудници са единни в осъждането на неоправдателните дейности на съветското държавно управление в Украйна и приканват Кремъл да спре войната ", съобщи представителят.

" Оставаме решителни в поддръжката си за Украйна. "

Британският министър-председател Борис Джонсън и външният министър Лиз Тръс бяха измежду лицата, на които беше неразрешено да влизат в Русия поради това, което Москва назова тяхна " враждебна " позиция във връзка с спора в Украйна. Русия съобщи, че ще разшири листата със неразрешените лица.

Официални лица настояват, че западните наказания, наложени на Русия от 24 февруари насам, съставляват най-сериозните ограничения, налагани в миналото на някоя огромна стопанска система.

Санкционираните съветски олигарси са свързани с парцели в Обединеното кралство на стойност 800 млн. паунда
В изказване, в което разгласи възбраните за пътешестване, съветското външно министерство упрекна Лондон в " необуздана осведомителна и политическа акция, целяща да изолира Русия в интернационален проект, да сътвори условия за въздържане на страната ни и да задуши вътрешната стопанска система ".

Санкциите на Обединеното кралство включват заледяване на активите на съветския президент Владимир Путин и съветския външен министър Сергей Лавров, заледяване на активи и забрани за пътешестване на съветски олигарси, както и наказания против повече от 1200 физически и юридически лица, близки до господин Путин. Много от тези наказания включват забрани за пътешестване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР