Министерството на външните работи видя позитивни нагласи в досега скептично

...
Министерството на външните работи видя позитивни нагласи в досега скептично
Коментари Харесай

Външното министерство видя положителни сигнали за Шенген от "скептичната" Дания

Министерството на външните работи видя " положителни настройки " в до момента скептично настроени към присъединението на България членки на Шенгенското пространство.

Това се разбра от думите на заместник-министъра и представител на външно по време на брифинга тази заран.

" Добър сигнал е, че към този момент има някои положителни настройки от някои от скептично настроени държави-членки. За образец ще посоча Народното събрание на Дания ", сподели Костадин Коджабашев, от " 24 часа ".
През юни комисия в Народното събрание на Дания утвърди опцията държавното управление да поддържа присъединение на България и Румъния. " Блокадата " против тези две страни омеква, а Дания поддържа това, тогава онлайн изданието Altinget.
По думите му България и Румъния изготвят презентации за подготвеността си и за използване на достиженията на шенгенското право. Предстои те да бъдат показани през септември, а в края на месеца да дойде комисия от специалисти и да направи инспекция под координацията на Европейската комисия.

Коджабашев повтори известната българска позиция, че страната е изпълнила критериите още през 2011 година и присъединението е политически въпрос. В страни като Нидерландия и до неотдавна Дания години наред аргументът бе, че е належащо да се направи още в битката с корупцията, престъпността и защитата на външната граница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР