Министерството на външните работи следи ситуацията в Казахстан, като към

...
Министерството на външните работи следи ситуацията в Казахстан, като към
Коментари Харесай

Външно: Няма искания за евакуация от Казахстан, служителите на мисията ни са извън опасност

Министерството на външните работи следи обстановката в Казахстан, като към този миг в българското посолство в Нур Султан не са постъпвали претенции за евакуация от български жители.

Това обявиха от Министерство на външните работи във връзка със събитията в Казахстан, всеобщите митинги и оповестяването на изключително състояние.

Мисията ни е в контакт с наши сънародници, които обитават краткотрайно или непрекъснато на територията на страната, и в подготвеност да окаже подпомагане при нужда, споделиха още от външно министерството.

В отговора на въпроса дали България има намерение да отдръпна чиновниците на посолството ни, министерството съобщи: В столицата на Казахстан Нур-Султан ситуацията все още е спокойна, като чиновниците на задачата ни са отвън заплаха.

В четвъртък външно министерство предложи на българските жители да се въздържат от пътешестване до Казахстан, както и от вътрешни пътувания в границите на територия на страната.

На идващия ден президентът на страната Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за разкриване на огън без предизвестие.

А през днешния ден Съединени американски щати оповестиха, че са разрешили на чиновниците си от генералното консулство в Алмати, чиято работа не е незабавна, да изоставен консулството, както и членове на фамилиите им.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР