Министерството на външните работи ще поиска консултации между Департамента по

...
Министерството на външните работи ще поиска консултации между Департамента по
Коментари Харесай

МВнР започва консултации със САЩ заради екстрадицията на Желяз Андреев

Министерството на външните работи ще изиска съвещания сред Департамента по правораздаване на Съединени американски щати и Министерството на правораздаването на България във връзка със случая с българския жител Желяз Андреев.

По предписание на министър-председателя Бойко Борисов Министерство на външните работи предприе незабавни дейности за изясняване на всички условия, оповестиха от ведомството.

Зам.-министър Юрий Щерк предложения на среща американския дипломат в София Ерик Рубин, а българският дипломат във Вашингтон Тихомир Стойчев изиска незабавно да бъде признат от заместител асистент държавния секретар за Европа Матю Палмър за изясняване на настояванията на американската страна.

Екстрадицията на български жители за Съединени американски щати се контролира от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест и от Договора за екстрадиция сред държавните управления на България и Съединени американски щати, утвърден на 23 април 2008 година и влезнал в действие на 21 май 2009 година, прибавят от Външно.

Конкретното искане за екстрадиция на Желяз Андреев е постъпило във Върховната касационна прокуратура по линия на интернационалното полицейско съдействие. Министерство на външните работи напомня, че решението за екстрадиция е от компетенциите на правосъдната власт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР