Министерството на външните работи продължава да следи с тревога развитието

...
Министерството на външните работи продължава да следи с тревога развитието
Коментари Харесай

Шестима българи чакат евакуация от Кабул

Министерството на външните работи продължава да следи с паника развиването на обстановката в Афганистан, в това число изтеглянето на българските и други задгранични и локални жители от страната.

Към момента Министерство на външните работи има информация за шестима български жители, работещи за интернационалните организации в Кабул. Един от тях се е свързал през днешния ден със Ситуационния център на Министерство на външните работи, във връзка е и с посолството ни в Пакистан. Министерството поддържа непрекъснат контакт с шестимата сънародници, като следи процедурата по тяхната евакуация и е готово да оказва нужното подпомагане.

На този стадий други петима български жители към този момент са съумели да се изтеглят от Кабул в Дубай, Обединени арабски емирства.

В същото време, по информация на посолството ни в Катар, през днешния ден в столицата Доха е кацнал евакуационен аероплан от Кабул, като на борда му са пристигнали и 8 български жители, работили в Афганистан за непрекъснатото посланичество на Европейски Съюз. Посолството ни се свърза с тях по телефона, като се увери, че са добре и не се нуждаят от консулско подпомагане. Очаква се в скоро време те да се завърнат в България.

Министерство на външните работи изследва разнообразни благоприятни условия за евакуиране на българските жители от Афганистан, в това число посредством интернационалните евакуационни полети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР