Министерството на външните работи повиши индекса на риска при пътуване

...
Министерството на външните работи повиши индекса на риска при пътуване
Коментари Харесай

МВнР обяви Ниво 4 на опасност заради коронавируса

Министерството на външните работи увеличи показателя на риска при пътешестване до Китай до Ниво 4: Предупреждение за прекратяване на пътуванията в цялата страна (освен при последна необходимост). Мярката се постанова по отношение на настоящата обстановка с развиването на епидемията ковид 2019-nCoV.

" Препоръчваме настоятелно на всички български жители, освен на територията на България, само че и където и да се намират, да не пътуват в Китай ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след среща при премиера. На срещата участваха още министрите на опазването на здравето Кирил Ананиев и на вътрешните работи Младен Маринов, написа Канал 3.бг.

На 30 януари 2020 година по рекомендация на Комитета за изключителни обстановки, генералният шеф на СЗО, доктор Тедрос Гебрейезус е заявил, че експлоадирането на епидемията на ковид 2019-nCoV съставлява изключителна обстановка в региона на публичното опазване на здравето от интернационално значение.

Трима български жители все още са декларирали, че желаят да изоставен град Ухан в Китай. Един от тях е с двойно, в това число немско поданство, и към този момент е изхвърчал за Германия като ще остане там в 14 -дневна карантина.

Другите двама български жители се чака да излетят от Ухан късно довечера българско време на борда на френски аероплан в границите на общоевропейска интервенция. В момента двамата български жители към този момент са на територията на Генералното консулство на Франция в Ухан в очакване на полета. По проект самолетът ще кацне в Южна Франция в неделя. Създадена е организация българските жители незабавно по-късно да бъдат доведени в България с военно-транспортния аероплан " Спартан ", придружавани от медицински екип от Военно-медицинска академия и ще останат във ВМА под карантина. В случай, че са посочили признаци за заболяване на борда на самолета на път за Франция, ще останат под карантина във Франция.

" Искам да благодаря на нашите чиновници от посолството ни в Пекин за това, че оказват голямо подпомагане на българските жители. Благодаря и на китайските управляващи, с които сме в непрекъсната връзка, за това, че взимат всички ограничения за ограничение разпространяването на този вирус ", акцентира Екатерина Захариева.

Последните данни на СЗО от 31 януари, 2020 година сочат за 9826 доказани случая на заразяване с ковид 2019-nCoV в международен мащаб, от които 9720 – в Китай. Броят на случаите с съмнение за заразяване с вируса в страната са 15 238, тежкоболните са 1527, а смъртните случаи досега – 213. Извън Китай, СЗО оповестява за 106 доказани случая в 19 страни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте з
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР