Министерството на външните работи поддържа непрекъсната връзка с останалите в

...
Министерството на външните работи поддържа непрекъсната връзка с останалите в
Коментари Харесай

Четирима българи очакват евакуация от Кабул

Министерството на външните работи поддържа непрекъсната връзка с останалите в Кабул български жители, работещи за интернационалните организации, и е в контакт с задграничните ни сътрудници и съдружници в търсене на благоприятни условия за извеждането им от Афганистан, оповестиха от Министерство на външните работи.

Евакуацията на сънародниците ни остава задача от първа нужда. Към момента Министерство на външните работи разполага с информация за четирима български жители, които чакат да бъдат евакуирани от Афганистан. Пети български жител, работещ за Организация на обединените нации, ще бъде евакуиран посредством опциите на международната организация в околните часове.

През последните 24 часа благодарение на интернационален евакуационен полет един български жител напусна Афганистан, към този момент се намира на несъмнено и безвредно място и не е потърсил в допълнение консулско подпомагане.

Към момента за последните дни Афганистан са съумели да изоставен общо 13 български жители, с които Министерство на външните работи поддържаше връзка и оказа подпомагане

Припомняме, че на 10 март 2018 година краткотрайно бе прекратено директното дипломатическо наличие на България в Афганистан заради нанесени съществени материални вреди на постройката на българското посолство в Кабул при огромния терористичен акт на 31 май 2017 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР