Министерството на външните работи на Украйна изрази категоричен протест срещу

...
Министерството на външните работи на Украйна изрази категоричен протест срещу
Коментари Харесай

Украина призова Грузия да ѝ предаде Саакашвили

Министерството на външните работи на Украйна изрази безапелационен митинг против нечовешкото отношение в грузинския затвор към експрезидента на Грузия Михаил Саакашвили, който е с украинско поданство, съобщи Униан с позоваване на публично известие на министерството.

" В духа на най-лошите обичаи на руския Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) грузинската власт ползва психическо и физическо принуждение против Михаил Саакашвили, отхвърля му нужната незабавна здравна помощ, като умишлено основава непосредствена опасност за живота му. Грубото нарушение на правата на индивида във връзка с украински жител, което е в несъгласие с заявения блян на Тбилиси към участие в Европейски Съюз, демонстрира утежняване на положението на демокрацията в Грузия. " – се споделя в документа.

Украинското външно министерство приканва грузинските управляващи неотложно да прекратят издевателствата над Саакашвили и да го предадат на Украйна.

Украинската страна се обръща към задграничните държавни управления и интернационалните организации да се разгласят обществено в отбрана на украинския жител и някогашен президент на Грузия, чийто живот е заплашен поради политическите репресии от страна на грузинските управляващи.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР