Министерството на външните работи на Турция приветства приемането от Общото

...
Министерството на външните работи на Турция приветства приемането от Общото
Коментари Харесай

Турското МВнР подкрепя ООН за незабавно прекратяване на огъня в Газа

Министерството на външните работи на Турция приветства приемането от Общото заседание на Организация на обединените нации на резолюция, призоваваща за неотложно и трайно филантропично преустановяване на огъня в Газа, само че дефинира това като незадоволително и изрази вяра, че апелите в текста ще бъдат " бързо изпълнени ", съобщи Анадолската организация.

" Приветстваме приемането с необятна поддръжка на проекторезолюцията ", написа в изказване на министерството. " Призоваваме Израел да се вслуша в този общ глас на интернационалната общественост, да спре нападенията и да даде опция за определяне на мир ", се показва още в текста.

Министерството акцентира, че без заслужено решение на палестинския въпрос няма да е вероятен дълготраен мир и непоклатимост в Близкия изток, а за Израел ще е невероятно да подсигурява личната си сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В конюнктура, в която Съветът за сигурност на Организация на обединените нации остава безгласен и неефикасен пред варварските офанзиви против палестинския народ в Газа, ние се надяваме, че апелите, съдържащи се в тази резолюция на Общото заседание, която показва възприятията на по-голямата част от интернационалната общественост, ще бъдат бързо изпълнени, въпреки да не я намираме за задоволителна ", декларира турското Министерство на външните работи.

В изказването се акцентира, че решението на казуса се състои в основаването на самостоятелна, суверенна и географски цялостна палестинска страна със столица Източен Йерусалим въз основа на границите от 1967 година

" В този жизненоважен развой приканваме всички страни да изпълнят своите отговорности и да заемат своето място от вярната страна на историята ", се показва още в декларацията на министерството.

Резолюцията, препоръчана от Йордания и показана взаимно от близо 50 страни, в това число Турция, беше гласувана през вчерашния ден на специфична изключителна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации и призната със 120 гласа " за ", 45 " въздържал се " и 14 " срещу ". Съединени американски щати и други страни не поддържаха текста, защото в него не се загатваше " Хамас ".

Израел дефинира признатата от Общото заседание на Организация на обединените нации резолюция като " срам ", а " Хамас " я приветства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР