Министерството на външните работи на Русия съобщи днес, че е

...
Министерството на външните работи на Русия съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Русия предупреди посланичката на САЩ: Ще експулсираме дипломати, ако се месят във вътрешните работи

Министерството на външните работи на Русия заяви през днешния ден, че е извикана посланичката на Съединените щати в Москва Лин Трейси, с цел да бъде предизвестена, че Москва ще експулсира американски дипломати, за които счита, че се намесват във вътрешните работи на страната, съобщи Ройтерс.

 

Москва насочи предизвестието в навечерието на идните президентските избори в страната, които президентът Владимир Путин съвсем несъмнено ще завоюва, в случай че не се стигне до ненадейно развиване, отбелязва организацията. Вотът ще се създаде сред 15 и 17 март.

 

В изказването си външното ведомство съобщи, че ще следи за " подривни дейности и разпространяване на информация ", свързани с изборите и това, което Кремъл назовава специфична военна интервенция в Украйна. В известието се споделя, че сходно държание ще бъде " твърдо и уверено пресичано и може да се стигне и до експулсирането като " личност нон грата " на личния състав на посолството на Съединени американски щати, участващ в сходни дейности ".

 

Руското външно министерство също по този начин изиска от посолството на Съединени американски щати да прекрати поддръжката си за три американски организации с нестопанска цел, които съгласно ведомството извършват " антируски стратегии " в страната, ориентирани към " рекрутиране на " сътрудници за въздействие " под прикритието на учебен и културен продан ", отбелязва Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР