Министерството на външните работи на Русия съобщи днес, че е

...
Министерството на външните работи на Русия съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Русия извика посланика на САЩ. Предупреди, че ще експулсира дипломати, ако се месят в политиката ѝ

Министерството на външните работи на Русия заяви през днешния ден, че е извикана посланичката на Съединените щати в Москва Лин Трейси, с цел да бъде предизвестена, че Москва ще експулсира американски дипломати, за които счита, че се намесват във вътрешните работи на страната, съобщи Ройтерс.

Москва насочи предизвестието в навечерието на идните президентските избори в страната, които президентът Владимир Путин съвсем несъмнено ще завоюва, в случай че не се стигне до ненадейно развиване, отбелязва организацията.

Вотът ще се създаде сред 15 и 17 март.

Министерството на външните работи сподели в изказване, че ще следи за това, което назовава „ подривни дейности и разпространяване на информация “, обвързвана с изборите и това, което Кремъл назовава своята специфична военна интервенция в Украйна.

В известието се споделя, че сходно държание ще бъде „ твърдо и уверено пресичано и може да се стигне и до експулсирането на личния състав на посолството на Съединени американски щати, участващ в сходни дейности ".

Руското външно министерство също по този начин е поискало от посолството на Съединени американски щати да прекрати поддръжката си за три американски организации с нестопанска цел, които съгласно ведомството извършват „ антируски стратегии “ в страната, ориентирани към „ рекрутиране на сътрудници за въздействие “ под прикритието на учебен и културен продан “.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР