Министерството на външните работи на обяви служител на посолството на

...
Министерството на външните работи на обяви служител на посолството на
Коментари Харесай

ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ: Русия изгони македонски дипломат

Министерството на външните работи на разгласи чиновник на посолството на Северна Македония в Москва за личност нон грата в отговор на сходни дейности против чиновник на съветското посолство. Това се показва в известието на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

„ На 4 октомври краткотрайно повереният в делата на Република Северна Македония в Руската федерация Оливера Чаушевска-Димовска беше поканена в съветското външно министерство, където й бе връчена нота от министерството, обявяваща чиновник на посолството на Северна Македония в Москва за личност нон грата. Тази мярка е отговор на признато през август голословно решение на северномакедонската страна да се разгласи посланик на съветското посолство в Скопие за личност нон грата “, се споделя в известието, представено от „ Фокус “.
свързани новини2358на 28.04.20214918на 24.08.2020
На 10 юни Чаушевская-Димовская също получи нота, в която се оповестява, че чиновник на посолството на Северна Македония в Москва е разгласен за личност нон грата. Това беше отговор на решението, взето през май от страна на Северна Македония да се разгласи посланик на съветското посолство в Скопие за личност нон грата.

Руското външно министерство означи, че „ администрацията на Северна Македония продължава да се движи по конфронтационен път, без да обръща внимание на обстоятелството, че сходни стъпки са в ущърб на двустранните връзки “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР