Министерството на външните работи на Хърватия съобщи, че е извикало

...
Министерството на външните работи на Хърватия съобщи, че е извикало
Коментари Харесай

Посланикът на Сърбия в Загреб отказа да приеме протестна нота от Хърватия

Министерството на външните работи на Хърватия заяви, че е извикало сръбската посланичка Мира Николич, с цел да изрази митинг поради опит за необявено и нелегално влизане на членове на сръбската войска в страната. Посланичката отказала да одобри протестната нота, оповестява МИА, представена от Българска национална телевизия.

Хърватия осъди опита на членове на сръбската войска да влязат в страната „ без информирането и единодушието на хърватските управляващи и без да е спазена процедурата за влизане ”. Министерството на външните работи е изразило своя митинг и приема случилото се като провокация за предизвикателство на случай.

„ Това е още едно удостоверение, че Сърбия не е готова да се изправи пред личното си минало и отговорност за войните през 90-те години ”, се споделя в известието на хърватското външно министерство.

В края на предходната седмица кадети от Военната академия в Сърбия отпътуваха за Хърватия, с цел да участват на свещенодействие в памет на жертвите от Ясеновац, само че бяха върнати от граничния пункт Батровци – Баяково.

Делегацията е била спряна и претърсена.

Премиерът на Хърватия Андрей Планкович съобщи, че става въпрос за необявено, недекларирано и безконтролно посещаване за престой в региона Ясеновац, което може да се одобри като провокация.

Президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи, че полицейското ръководство в Новска е била осведомена доста по-рано за визитата на делегацията на сръбската войска.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР