Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва на българските граждани да

...
Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва на българските граждани да
Коментари Харесай

МВнР предупреждава за висок риск от денга в Аржентина

Министерството на външните работи (МВнР) предлага на българските жители да бъдат бдителни заради доста нарасналия се брой на случаите на заболяването денга в Аржентина и по-специално в региона към Буенос Айрес през последните седмици.

Препоръчва се потреблението на репелент против комари, също по този начин да и да не бъдат оставяни съдове, цялостни с вода за дълго време.

Очаква сe случаите да продължат да порастват заради изобилните превалявания в тези региони. Обявен е оранжев код за стихии и градушки в Буенос Айрес и в още 10 провинции в страната. При нужда се предлага имунизация против вируса .
 Перу разгласи изключително състояние поради денга
Перу разгласи изключително състояние поради денга

Бум на болестта поради горещото време и проливните дъждове

При потребност от подпомагане българските жители в Република Аржентина да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Буенос Айрес на следните телефонни номера: +54 11 4781 8644; + 54 11 4786 6273. Сигнали може да се подават и на имейл адрес на посолството: [email protected].

Денгата се предава най-вече посредством ухапвания от инфектирани комари и предизвиква признаци като тресчица, гадене, повръщане, изнемощялост и болки в тялото.

Припомняме, че в края на февруари Перу разгласи изключително състояние в по-голямата част от страната, откакто горещата вълна и проливните дъждове доведоха до скок при случаите на тресчица от денга

Вирусната тресчица денга  Съединени щати, Южна Европа и Африка през това десетилетие. Това предвижда предходната година основният академик на Световната здравна организация Джереми Фарар, представен от " Ройтерс ".

Причината е, че по-високите температури основават условия за разпространяване на комарите, пренасящи инфекцията.

Болестта от дълго време е камшик в огромна част от Азия и Латинска Америка и предизвиква към 20 000 смъртни случая всяка година. От 2000 година насам случаите на болестта в международен мащаб са се нараснали осем пъти, което се дължи основно на изменението на климата, както и на нарасналото придвижване на хора и урбанизацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР