Министерството на външните работи е реагирало светкавично на инцидента в

...
Министерството на външните работи е реагирало светкавично на инцидента в
Коментари Харесай

МВнР уточнява има ли ранени българи и колко са арестувани в Словакия

Министерството на външните работи е реагирало стремително на случая в Братислава, в който български ентусиасти бяха нападнати от полски и холандски футболни хулигани в остарелия град на словашката столица. Местната полиция разгласи, че са арестувани 80 души за безредиците.

От Министерство на външните работи прецизират каква е броя на задържаните наши сънародници, както и дали има ранени измежду тях и настанени в лечебните заведения. Първоначалната информация от Словакия гласи, че в незабавните отделения са признати най-вече поляци и холандци, само че въпреки всичко родните управляващи наблюдават обстановката.

"Малко след 21 часа локално време на една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има доста заведения, се е стигнало до конфликти сред футболни ентусиасти от България, Полша и Нидерландия. "

"Нанесени са материални вреди на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала към 80 души. Българското посолство е в контакт с локалните служби на реда за уточняване какъв брой от нашите сънародници са арестувани и дали има ранени ", написаха в официално съобщение от Министерство на външните работи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР