Министерството на външните работи е информирано за български гражданин, ранен

...
Министерството на външните работи е информирано за български гражданин, ранен
Коментари Харесай

МВнР: Няма опасност за живота на българския гражданин в Скопие

Министерството на външните работи е осведомено за български жител, ранен при случай в Скопие преди футболната среща сред ПФК Левски и локалния ФК Шкупи. Това оповестиха от ведомството за Българска телеграфна агенция. По първични данни става въпрос за нахлуване в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие.

Български футболни почитатели бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите сред ФК Шкупи и Левски София на стадион " Тодор Проески " в Скопие, съобщи. 15 български жители са арестувани от полицията.

От Министерство на външните работи показват, че наблюдават обстановката от близко. Посланикът ни в Северна Македония към този момент е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая и обезпечаване на сигурността на българските футболни последователи. 

Консулът на България в Скопие към този момент е посетил потърпевшия български жител в болничното заведение, в което е настанен за лекуване. Според наличната информация, положението му все още се обяснява, само че няма риск за живота му. Своевременно ще предоставяме спомагателна информация по случая, прибавят от външно министерство./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР