Министерството на туризма започва процедура по заличаване на 37 нередовни

...
Министерството на туризма започва процедура по заличаване на 37 нередовни
Коментари Харесай

Заличават 37 нередовни туристически сдружения

Министерството на туризма стартира процедура по изтриване на 37 нередовни туристически сдружения от Националния туристически указател (НТР), оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Причината е, че не са подали наложителна декларация, съдържаща лист на настоящи брой членове, информация за платения от тях членски импорт за миналата година и доказателства за постоянна организационна активност, според устава на сдружението. Според Закона за туризма организациите са задължени да дават тези данни всяка година до края на месец май.

Всички сдружения ще бъдат осведомени за началото на процедурата, след уведомяването ще имат 3 дневен период да изпратят декларациите си. Ако това изискване не бъде спазено, ще бъдат заличени от Научно-техническо разузнаване и ще им бъде отнето издаденото от ведомството уверение.

В момента вписаните туристически сдружения в регистъра са общо 191. При изтриване на сдруженията имената им ще бъдат отстранени от Научно-техническо разузнаване, само че ще съществуват като юридически лица с нестопанска цел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР