Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и

...
Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и
Коментари Харесай

Туроператори са заличени от регистъра, не си получили разрешителните в срок

Министерството на туризма заличи 18 сдружения, регистрирани като туроператори и туристически сътрудници от Националния туристически указател (НТР). Причината е, че техни представители не са получили оригиналите на удостоверенията за активност, които министерството им е издало, в двумесечен период, каквото е условието на Закона за туризма.

Ако удостоверението не е получено, сдружението няма право да прави туроператорска и/или турагентска активност. Със заличаването на регистрацията се прекратява и действието на удостоверението, прецизира пресцентърът на министерството.
Определен е интервал от две години, през които заличеното лице няма право да декларира вписване за осъществяване на туроператорска и/или туристическа агентска активност, считано от датата на издаване на заповедта на министъра.
Имената на 18-те сдружения няма да бъдат отстранени от регистъра, само че ще бъде маркирано, че е издадена заповед за заличаването им. Така потребителите ще знаят дали туроператорът и турагентът са правилни и съблюдават Закона за туризма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР