Министерството на туризма съобщи, че е в контакт с туроператора,

...
Министерството на туризма съобщи, че е в контакт с туроператора,
Коментари Харесай

Туроператорът на ранените българи в Египет с 1,4 млн. застраховка

Министерството на туризма заяви, че е в контакт с туроператора, провел пътуването на български туристи, които бяха ранени при злополука в Египет.

11 души, няколко от които са със счупени крака, пострадаха при инидент с рейса, с който пътували. Групата от 123 наши сънародници е била разграничена в 3 автобуса, един от които се обърнал към 9 часа сутринта по пътя от курорта Хургада до Асуан.

Организаторът на пътуването - "АБАКС ", е регистриран туроператор и турагент от 2008 година. Той има годна застраховка с покритие 1 400 000 лева За потърпевшите е известен застрахователят и към този момент е стартирано застрахователно събитие, прецизираха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Представител на туристическата компания е на място в болничното заведение в Египет, в която са настанени ранените. От офиса в София пък са се свързали с близки на потърпевшите, с цел да ги уведомят.

Групата включва хора от разнообразни елементи на България, само че главно от София, измежду тях няма деца, допълниха от ведомството на Николина Ангелкова.

По информация на туроператора останалите туристи, които не са потърпевши, са траяли пътуването си. Изпратен е различен рейс и те сега пътуват за круиза си по Нил. Транспортът е обезпечен от египетския туроператор "Травко ".

Министърът на туризма е в непрекъсната връзка с способените органи и следи непрестанно положението на българските туристи, дружно с Министерство на външните работи, което поставя оптимални старания за справяне с зародилата обстановка след произшествието. Всички институции ще наблюдават обстановката до сполучливото завръщане на туристите у нас, се споделя още в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР