Министерството на туризма е информирано относно проблеми, свързани с отменени

...
Министерството на туризма е информирано относно проблеми, свързани с отменени
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Търси се бързо решение за отменените полети на български туристи до Италия

Министерството на туризма е осведомено по отношение на проблеми, свързани с анулирани полети на български туристи до Италия. Това оповестиха от ведомството, като прецизираха, че са получили писмо на 27 юли от представители на Управителния съвет на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ /ОБТ/.

В него е обяснено, че от 15 юли туроператорите имат сериозен проблем , тъй като част от полетите на самолетна компания „ Wizz Air “ са анулирани в последния миг. В текста се добавя, че туроператорите в България имат положително съдействие с самолетната компания и поради многото дестинации и положителните цени базират част от стратегиите си на полети осъществявани от „ Wizz Air “. По сигнали на два от туроператорите в последните три седмици закъсненията и анулациите на полети са били по-скоро предписание, а не изключение.

Ситуацията, при която десетки български туристи са останали без конкуренция да се приберат от своята отмора в Катания, заради отвод да се извърши полет от страна на самолетната компания Wizz Air, е извънредно неприятна .

Тя е подбудена от форсмажорната обстановка на летищата в цяла Сицилия и компликациите, зародили заради действителните пожари, което е и повода гражданските полети да се обслужват с стеснен потенциал, съгласно получените слотове от отдел „ Гражданска авиация “ на мястото на дестинацията.

Министерството на туризма изпрати публично писмо до заместник-министъра на превоза, отговарящ за въздушния превоз. В него е сложено настоятелно искане за подпомагане за образуване на среща с управителен представител на самолетна компания Wizz Air, тъй като казусът не е случаен случай. Очаква се такава среща, на която да се откри взаимно бързо и удобно решение да се организира до края на идната седмица.

Министерството на туризма употребява случая да предизвести тези, на които следва да пътуват за или да се приберат от Гърция и Италия , да се осведомят навреме за евентуални спешни обстановки .


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР