Министерството на труда на САЩ обяви, че безработните в страната

...
Министерството на труда на САЩ обяви, че безработните в страната
Коментари Харесай

Вече 16,8 млн. нови безработни в САЩ от началото на коронавирус кризата

Министерството на труда на Съединени американски щати разгласи, че безработните в страната не престават да нарастват поради рецесията, обвързвана с новия ковид (COVID-19), като през седмицата, приключваща на 4 април, 6,6 милиона американци са подали заявки за безработица, оповестяват американските медии.

Цифрата съвсем съответствува със скока, регистриран през миналата седмица, когато 6,87 милиона души подадоха заявки за безработица, като с това към 16,8 млн. души към този момент са подали документи за безработица в Съединени американски щати в границите на последните три седмици.

Продължаващият растеж на регистрациите за приемане на помощи за безработица се утежнява от увеличението на хората, на които е разрешено да подават документи. Законът разшири групата, с цел да включи самонаетите и самостоятелните реализатори и бизнесмени.

Повечето от изгубените работни места идват от заведения за хранене и питейни заведения, макар че опазването на здравето и общественото подкрепяне също са изумени. Проучването на семействата на Министерството на труда откри спад от близо 3 млн. души на равнищата на претовареност.

След новия отчет за безработицата, Федералният запас на Съединени американски щати неотложно разгласи пакет от стопански тласъци в размер на 2,3 трлн. $, ориентиран към дребния бизнес и общините в цялата страна.

" Най-важният приоритет на страната ни би трябвало да бъде да се оправи с тази рецесия в публичното опазване на здравето, като се грижи за болните и ограничи по-нататъшното разпространяване на вируса ", ​​заяви ръководителят на Федералния запас Джеръм Пауъл.

" Ролята на Фед е да обезпечи допустимо най-голямо облекчение и непоклатимост през този интервал на лимитирана икономическа интензивност, а нашите дейности през днешния ден ще оказват помощ да се подсигурява, че възможното възобновяване е допустимо най-енергично ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР