Министерството на труда и социалната политика ще предложи увеличаване на

...
Министерството на труда и социалната политика ще предложи увеличаване на
Коментари Харесай

Сачева отряза бизнеса за замразяването на минималната заплата

Министерството на труда и обществената политика ще предложи увеличение на минималната заплата на 650 лв. макар апелите на някои работодателски организации тя да бъде замразена на настоящето си ниво от 610 лв. поради пандемията и икономическата рецесия, която чакат да се задълбочава. Социалният министър Деница Сачева разяснява в сряда пред Българска национална телевизия, че минималната работна заплата в България може би е най-ниската в Европейски Съюз и е от основно значение да бъде направена крачка за развиване на приходите.

50-те лв. добавка към пенсиите са обезпечени за 3 месеца. Има оферти да се продължидо края на годината, разяснява Сачева.

Сачева разяснява и антикризисната мярка 60/40 като уточни, че в случай че тя не е била въведена, безработицата през днешния ден щеше да е 14%, а тя е 7,.9%. Тя изрази сдържан оптимизъм и се надява до края на годината безработицата да бъде арестувана до най-много 8%. " За триумф бихме смятали, в случай че успеем да създадем тъй че безработицата да не надвиши 300 000 души до края на годината. Към днешна дата е 244 00 души ", сподели още общественият министър.

По последни данни към 30% от записаните безработни са от бранш " Ресторантьорство, хотелиерство и туризъм ". По експертни оценки може би едвам 20% от нормалните хора, които имат сезонна работа през лятото са имали опция да работят тази година в летния туризъм.

Според Сачева е допустимо това да се случи и в зимния туризъм.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР