Министерството на труда и социалната политика не смята да предприема

...
Министерството на труда и социалната политика не смята да предприема
Коментари Харесай

МТСП няма да налага задължителна ваксинация, 50% имали защита срещу Covid

Министерството на труда и обществената политика не счита да подхваща насилствени ограничения за наложителна имунизация на обществените служащи, сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев по време на съвещанието на парламентарната комисия по труда и обществената политика.

Кръстев отговори на въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, която изиска мнението на министерството във връзка настояването на основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев за наложителна имунизация на някои категории работещи, измежду тях и обществените служащи.

Кръстев съобщи, че министерството няма да подхваща наложителна имунизация, на която и да е категория български жители, само че прикани всеки, който има опция и здравословното му положение разрешава, да се имунизира, като това изключително важи за хората, които работят в обществените услуги, защото те са в непрекъснат контакт с рискови групи.

Бързо изследване, направено в системата на МТСП, сочи, че близо 50 % от заетите в системата на ведомството, са или имунизирани, или преболедували с съществуване на антитела, уточни Кръстев.

Около 25 % са ваксинираните консуматори и личен състав в обществените услуги, сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска.

Към началото на септември общият брой на инфектираните с струпване в областта на обществените услуги е 5006 души, от които инфектираните консуматори са 3425, а персонал- 1581 души. Общият брой на ваксинираните с струпване е 6530 души, от които консуматори 4825, а личен състав 1705. Клисурска също прикани за имунизиране в системата.

На този стадий министерството ползва всеки ден насърчителни, само че не и насилствени ограничения за имунизиране, обобщиха заместник-министрите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР