Министерството на спорта изпрати информационен бюлетин до медиите, чрез който

...
Министерството на спорта изпрати информационен бюлетин до медиите, чрез който
Коментари Харесай

Договорът се прекратява - ЦСКА-София няма да плаща наем и ще е с равни права с държавата за Армията

Министерството на спорта изпрати информативен бюлетин до медиите, посредством който обясни какво ще се случи със стадион " Българска войска " и Панчарево. От ММС прецизират, че по едно и също време с основаване на новото сдружение „ Спортни парцели Българска войска “ АД се приключват и наемните връзки сред „ Сердика спортни парцели “ ЕАД и „ ПФК ЦСКА “ ЕАД (б.а. най-вероятно се засяга ЦСКА-София) за двата парцела.

Ето какво пишат от ММС:

" Дружество „ Сердика спортни парцели “ ЕАД и „ ПФК ЦСКА “ ЕАД са в подготвеност да пристъпят към идващия стадий на осъществяване на плана за цялостната реорганизация и създаване на нов състезателен обект от национално значение на мястото на стадион „ Българска войска “, което желание се осъществя в осъществяване на решението на Министерски съвет от 23 октомври 2019 година

За реализиране на плана се планува да бъде учредено ново комерсиално сдружение с название „ Спортни парцели Българска войска “ АД, в което „ Сердика спортни парцели “ ЕАД и „ ПФК ЦСКА “ ЕАД, посредством посочено от него сдружение „ Арена ЦСКА “ ЕООД, да встъпят с равни вноски и права.

Участието на „ Сердика спортни парцели “ ЕАД в новото сдружение ще се реализира посредством внасяне на непарична вноска, представляваща правото на благосъстоятелност върху стадион „ Българска войска “ и подготвителен комплекс „ Панчарево “. Последната е оценена от екип движимости лица - инж. Йордан Найденов, инж. Борислав Савов и Валентин Василев на сумата от 23 310 700 лева Оценката е направена и вписана в Търговския указател на Република България.

Участието на „ Арена ЦСКА “ ЕООД (дружество, чийто едноличен притежател е ЦСКА) ще се реализира посредством внасяне на парична вноска, равна на цената на непаричната такава.

Предстои подписването на учредителните документи на сдружението и внасянето им за регистриране в комерсиалния указател, както и изчистване на отговорностите за двата парцела към страната.

Едновременно с основаване на новото сдружение „ Спортни парцели Българска войска “ АД се приключват и наемните връзки сред „ Сердика спортни парцели “ ЕАД и „ ПФК ЦСКА “ ЕАД за двата парцела.

В идващите дни следва среща сред заинтригуваните страни, на която ще бъдат конкретизирани всички елементи по отношение на осъществяване на описаните нагоре процедури, както и разискване на градивни хрумвания за бъдещо развиване на новото сдружение и плана за цялостната реорганизация и създаване на нов състезателен обект. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР