Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ разглежда възможността за

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ разглежда възможността за
Коментари Харесай

Изграждат трета лента на АМ „Тракия“ в участъка между София и Пловдив?

Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ преглежда опцията за създаване на трета лента по Автомагистрала „ Тракия “ в сектора Пловдив – София. Въпросът е бил разискван от представители на община Пловдив по време на среща с министър Виолета Коритарова , съобщи „ Фокус “.

Министър Коритарова посочи, че решението ще бъде взето след осъществяването на подробен разбор , който да потвърди нуждата от сходна мярка. Освен това, се разисква дълготрайно решение, в това число построяването на дублиращо трасе на автомагистралата. 

През идната година се чака да бъде направен технико-икономически разбор , който ще включва оценка на пътната сигурност. Той ще реши дали е нужна трета лента, различно трасе или други благоприятни условия .

Една от главните спънки за построяването на трета лента е огромният брой уреди в сектора от София до 70-ти километър. Някои от тях ще би трябвало да бъдат сменени, което би оскъпило доста плана. Затова анализът ще покаже дали сходна инвестиция е целесъобразна .

Предлагат се съществени промени в използването на данъчни облекчения за деца

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР