Министерството на регионалното развитие и благоустройството е поискало вчера от

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството е поискало вчера от
Коментари Харесай

Нанков поиска предварително изпълнение на договора за тол системата

Министерството на районното развиване и благоустройството е поискало през вчерашния ден от Комисията за защита на конкуренцията авансово осъществяване на контракта с компанията, определена за реализатор на тол системата. Това заяви отрасловият министър Николай Нанков. Той изясни, че сега е спазен регламентирания в Закона за публичните поръчки период и в този момент се изчаква произнасянето на съответните способени органи, с цел да бъде подписан договорът и да започва действителното внедряване на тол системата по републиканската пътна мрежа, оповестиха от пресцентъра на ведомството.
„ Извън обсега на контракта с изпълнителя има още няколко неща, които би трябвало да бъдат осъществени, на чисто експертно равнище и това, преди всичко, е правенето на планове на промени в 100 и четири нормативни акта “, сподели още районният министър.
„ Втората задача е обвързвана с метода на надзор, дружно с Агенция „ Пътна инфраструктура “, на самия развой на внедряване на системата “, добави Нанков и добави като трета задача - нуждата от основаването на финансов модел за тарифиране и обсег на системата, на избрани сектори от пътната мрежа, които ще бъдат обект на тол-такса.
„ Заложеният обсег на системата, в заданието на процедурата от над 80% от републиканските пътища, най – евентуално ще бъде сведен “, предвижда Нанков и акцентира, че съгласно него сред 50% и 2/3 от републиканската пътна мрежа ще бъде обхваната действително от тол таксите. По думите му, обаче, специалистите са тези, които ще приготвят нужните разбори.
Пред публицисти през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството разяснява и вредите по републиканската пътна мрежа след поройните дъждове, които по думите му възлизат на близо четири милиона лв.. „ Има опустошения по републиканските пътища, в това число и скатове по автомагистрала „ Тракия “, чието премахване поехме със личен бюджет “, сподели Нанков и заяви, че все още е затруднено прекосяването по пътя Бургас – Средец.
„ След потопа, още на 25-ти октомври, в оптимално бърза степен започнахме възобновяване на мостови уреди в Горно Езерово, Черни връх, както и по републиканските пътища, с цел да не останат блокирани обитаеми места “, добави министърът и напомни, че още същия ден са били отворени съвсем всички пътища, като се изключи пътен възел Братово и правата сред Долно Езерово – Братово – Полски извор, които са били отворени на идващия ден.
Регионалният министър заяви още, че трите язовира за питейно-битово водоснабдяване, които Министерство на регионалното развитие поддържа по линия на ВиК операторите – „ Камчия “, „ Ясна поляна “ и „ Ново Паничарево “, са в съвършено експлоатационно положение.
Министърът още един път напомни, че ангажимент на всеки притежател на язовир, в това число и на Министерство на регионалното развитие, е да извършва предписанията на ДАМТН, като обединен надзорен орган, отговарящ за контрола и употребата на техническото положение и редовността на язовирите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР