Министерството на равенството в Испания пуска безплатно приложение за отчитане

...
Министерството на равенството в Испания пуска безплатно приложение за отчитане
Коментари Харесай

Испания ще отчита времето, прекарано в домакинска работа

Министерството на равенството в Испания пуска гратис приложение за отчитане на времето, прекарано в домакинска работа.

То ще може да се употребява от септември посредством разнообразни платформи и цели да извади нескрито невидимите на първи взор задания, с които дамите се нагърбват отвън формалното си работно време.

Инициативата на Министерството на равенството бе публично оповестена в Женева пред Комитета за унищожаване на дискриминирането във връзка с дамите, където държавният секретар Анхела Родригес изнесе отчет за проблемите в това отношение в Испания, предава БНР. 

Целта ѝ е да насърчи поделянето на домашните отговорности в фамилията.

Приложението ще регистрира времето, прекарано както за обмисляне на покупките и проверяването на домашните на децата, по този начин и за гладенето, готвенето, чистенето, прането, гледането на деца и възрастни родители и на домашни любимци.

Няма да се пропущат даже родителските срещи и игрите с децата. По този метод ще стане ясно кой поема по-голямата част от домашните отговорности и ще може по-лесно да се разпределят сред всички членове на фамилията.

" Това е основата за създаване на обществени политики, които в последна сметка целят цялостно тъждество сред половете ", сподели Родригес, допълвайки, че страната ѝ към момента е в дълг към дамите.

Според изследване на Евробарометър 44% от европейците считат, че главната роля на дамите е да се грижат за дома и фамилията, а 43% декларират, че ролята на мъжете е да печелят пари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР