Федералните органи започнаха разследване на твърдения, че полицията в Батън Руж е измъчвала задържани в „Смелата пещера“

...
Министерството на правосъдието започна разследване за граждански права на твърдения,
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието започна разследване за граждански права на твърдения, че полицейското управление в Батън Руж, Луизиана, е малтретирало и измъчвало заподозрени, обяви ФБР петък.

Множество съдебни дела твърдят, че отделът за улични престъпления на полицейското управление в Батън Руж е малтретирал заподозрени наркотици в наскоро затворен център за обработка на наркотици – немаркиран склад, наречен „Смелата пещера“.

ФБР каза, че опитни прокурори и агенти "преглеждат обвиненията, че членове на отдела може да са злоупотребили с властта си".

обяви, че „Смелата пещера“ се затваря окончателно и че отделът за улични престъпления също се разпуска.

Това става след като федерално дело, заведено по-рано тази седмица от Тернел Браун, баба, твърди, че полицейски служители са извършили незаконен обиск срещу нея.

В делото се твърди, че полицаите са спрели Браун, докато тя е шофирала със съпруга си близо до своя квартал Батън Руж в черен Dodge Charger през юни. Полицейските служители наредиха на двойката да излезе от колата и претърсиха превозното средство, откривайки хапчета в контейнер, се казва в съдебните документи. Браун каза, че хапчетата са били по лекарско предписание и тя е била в „законно притежание“ на лекарството. Полицейските служители се усъмнили, когато открили, че тя носи два различни вида хапчета с рецепта в един контейнер, се казва в жалбата.

След това полицаите, без съгласието на Браун или заповед, се посочва в жалбата, я отведоха в „Смелата пещера“ на звеното. Отделът за улични престъпления е използвал склада като своя „основна база“, както се твърди в делото, за извършване на незаконни претърсвания на събличане.

Полицията е държала Браун в продължение на два часа, се казва в делото, по време на които й е казано да се съблече, и след инвазивно претърсване „тя беше освободена от заведението, без да бъде обвинена в престъпление.“

„Това, което се случи на г-жа Браун, е безразсъдно и никога не трябва да се случва в Америка“, нейният адвокат Райън Кийт Томпсън, се казва в изявление за CBS News.

Полицията на Батън Руж заяви в изявлението си в петък, че е „отдадена на справяне с тези обезпокоителни обвинения“, добавяйки, че е „започнала административни и наказателни разследвания“.

Министерството на правосъдието каза, че неговото разследване се провежда от ФБР, отдела за граждански права на Министерството на правосъдието и прокуратурата на САЩ за Средния окръг на Луизиана.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg