Министерството на правосъдието предприема действия за затваряне на „вратичка в шоутата за оръжия“

...
Министерството на правосъдието обяви в четвъртък, че е започнало процес
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието обяви в четвъртък, че е започнало процес за разширяване на определението за търговец на огнестрелно оръжие и изяснява, че продавачите на изложения за оръжия и битпазари и които продават чрез от пощата се изисква да получат конкретни одобрения и да извършат проверки на фона, преди да продадат оръжия.

Министерството на правосъдието обяви подаването на предложено федерално правило, което все пак ще трябва да премине период за подаване на обществени коментари като част от процеса на одобрение. Това е ход, който администрацията предприема, за да затвори така наречената „вратичка в шоуто на оръжията“ и да гарантира, че продажбите на оръжия включват проверки на миналото. Ако бъде одобрено, предложеното правило ще засегне начина, по който се продават оръжия съгласно федералния закон и ще разшири изискванията за проверка на миналото, за да обхване повече продавачи.

Миналата година Конгресът прие Двупартийния закон за по-безопасни общности, който нареди на Министерството на правосъдието и Бюрото за алкохол, тютюн и огнестрелни оръжия да разгледат дефинициите на федералните правила за огнестрелните оръжия. Този процес е резултатът.

застреля до смърт трима черни мъже в Dollar General. Стрелба по време на мач на Чикаго Уайт Сокс рани двама.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР