Министерството на правосъдието на САЩ заведе мащабно антитръстово дело срещу

...
Министерството на правосъдието на САЩ заведе мащабно антитръстово дело срещу
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието на САЩ съди Ticketmaster и Live Nation за „незаконен монопол“

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заведе огромно антитръстово дело против Ticketmaster и компанията-майка Live Nation Entertainment в четвъртък, обвинявайки ги в противозаконен монопол върху събития онлайн в Америка — смазваща конкуренция и повдигане на цените за почитателите.

Искът, заведен във федералния съд в Манхатън, беше заведен с 30 щатски и окръжни основни прокурори и се стреми да разбие „ монопола “, който съгласно тях е изтласкване на по-малки промоутъри и пострадване на актьори.

„ Ние твърдим, че Live Nation разчита на нелегално, антиконкурентно държание, с цел да упражнява своя монополен надзор върху промишлеността за събития онлайн в Съединените щати за сметка на почитатели, актьори, по-малки промоутъри и оператори тук-там “, сподели основният прокурор Мерик Гарланд в изказване.

„ Резултатът е, че почитателите заплащат повече такси, артистите имат по-малко благоприятни условия да свирят на концерти, по-малките промоутъри са изтласкани, а местата имат по-малко действителен избор за билетни услуги. В...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР