Министерството на правосъдието на САЩ възобнови въпроса как да се

...
Министерството на правосъдието на САЩ възобнови въпроса как да се
Коментари Харесай

В САЩ отново искат достъп до смартфоните

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати възобнови въпроса по какъв начин да се задължат софтуерните компании да дават достъп до информацията, съхранявана на устройства, създадени от тях, на американските правоприлагащи органи. Това се показва в публикация, оповестена в събота във вестник " Ню Йорк таймс ".

Служителите на ФБР и Министерството на правораздаването се съветват с специалисти по отношение на това по какъв начин на техническо равнище би било допустимо да се обезпечи достъп на управляващите до кодирана информация, съхранявана на смарт телефони и други устройства. Става въпрос за данните, свързани с разнообразни следствия на тероризма. Американското министерство на правораздаването счита, че тази техника няма да стане по-уязвима за хакерите. По-рано този въпрос към този момент беше издигнат няколко пъти, в това число и при администрацията на 44-ия президент на Съединени американски щати Барак Обама.

Редица американски софтуерни компании придават огромно значение на криптирането на информация от потребителите на техните устройства, което води до спорове с правоприлагащите органи.

" Епъл " отхвърля да даде достъп и ФБР беше насила да употребява хакери, с цел да получи достъп до смарт телефон на терорист.

Близо до 7800 телефона нямат достъп управляващите н Съединени американски щати даже и след позволение на съда, означават специалистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР