Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че е конфискувало над

...
Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че е конфискувало над
Коментари Харесай

В САЩ са иззели досега над 1,4 милиарда долара, откраднати от помощите, отпуснати заради ковид

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че е конфискувало над 1,4 милиарда $, които нарушители са откраднали от помощите, отпуснати по отношение на КОВИД-19, а също, че е повдигнало обвинявания на над 3000 обвинени за закононарушения във федералните окръзи в цялата страна, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32718
Министерството на правораздаването оповести резултатите от национална акция за битка с измамите със средства, отпуснати по отношение на пандемията, при която са повдигнати обвинявания против 371 души за закононарушения, свързани с измами за над 836 млн. $ от фондовете за коронавирус.

Тази акция, включваща над 300 обвинени и хипотетични измами за над 830 млн. $, би трябвало да изпрати ясно обръщение: изключителната обстановка с КОВИД-19 може и да и завърши, само че работата на министерството на правораздаването за откриване и гонене на тези, които са откраднали средства от помощите за пандемията, напълно не е завършила ", уточни в изказване основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд.

Общо 119 обвинени са се признали за отговорни или са били наказани при о време на правосъдния развой при акцията, сочат данните на министерството на правораздаването.

Съединени американски щати проверяват голям брой случаи на измами, свързани с американски държавни стратегии за подкрепяне. През май 2021 година Гарланд сътвори оперативна група за използване на законодателството в региона на измамите със средства, свързани с коронавирус. Миналата година министерството назначи федералния прокурор Кевин Чеймбърс да оглави напъните за следствие на хипотетични схеми за машинация при стратегиите за подкрепяне при пандемията.

Над 200 милиарда $ от американските държавни стратегии за подкрепяне на бизнеса по отношение на КОВИД-19 може да са откраднати, съобщи в края на юни федерален наблюдаващ, като означи, че ръководството за подкрепяне на дребния бизнес (Small Business Administration, SBA) е отслабило контрола си, бързайки да отпусне средствата.

През септември 2022 година основният контрольор на министерството на труда съобщи, че измамниците евентуално са откраднали 45,6 милиарда щатски $ от програмата за обезпечаване за безработица в Съединени американски щати по време на пандемията, прилагайки тактики като потреблението на номера на обществените осигуровки на умряли лица.

По-рано тази година в обособен отчет на надзорния орган се показва, че държавното управление на Съединени американски щати евентуално е отпуснало към 5,4 милиарда $ помощи по отношение на КОВИД-19 на хора със съмнителни номера на обществени осигуровки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР