Министерството на правосъдието на САЩ обяви в неделя, че ще

...
Министерството на правосъдието на САЩ обяви в неделя, че ще
Коментари Харесай

Проверяват действията на полицията след клането в Тексас

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи в неделя, че ще извърши инспекция на реакцията на полицията всеобщата пукотевица в началното учебно заведение в Увалде, щата Тексас, при която починаха 19 деца и двама учители, заяви CNN.

" По искане на кмета на Увалде Дон Маклафлин, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще извърши инспекция на правоприлагащите органи на всеобщата пукотевица в Увалде, Тексас, на 24 май ", сподели представителят Антъни Конли в изказване.
 Поне 19 убити деца в начално учебно заведение в Тексас Обновена
Поне 19 убити деца в начално учебно заведение в Тексас

Властите считат, че нападателят е работил самичък

Проверката е значимо развиване, така като чиновниците на Тексас и правоприлагащите органи са били под натоварен надзор за метода, по който чиновниците са реагирали на стрелбата.

Клането, считано за най-смъртоносната сходна пукотевица в учебно заведение в Америка след Санди Хук през 2012 година, бе последвано от спорни публични сведения за това по какъв начин се е развил. Забавената полицейска борба с всеобщия стрелец ускори гнева на родителите, като някои настояват, че по-бързата реакция би могла да избави живота на децата.

" Целта на прегледа е да даде самостоятелен доклад за дейностите и отговорите на правоприлагащите органи през този ден, както и да разпознава извлечените поучения и най-хубавите практики, с цел да помогне на лицата за първа помощ да се приготвят и реагират на дейни стрелялки. Прегледът ще се организира с отдела на отдела Служба за полицейска активност, насочена към общността ", сподели Конли.
 Стрелецът от Тексас предизвестил във Фейсбук за нападението
Стрелецът от Тексас предизвестил във Фейсбук за нападението

Той изпратил три известия в обществените мрежи

" Както при предходните прегледи след деяние на Министерството на правораздаването на всеобщи стрелби и други сериозни произшествия, тази оценка ще бъде обективна, транспарантна и самостоятелна. Министерството на правораздаването ще разгласява отчет със своите констатации в края на прегледа си. "

Припомняме, че през днешния ден на посещаване в Увалде са президентът и първата дама на Съединени американски щати - Джо и Джил Байдън.

След нещастието Байдън поде още веднъж в страната.

За разлика от него, експрезидентът републиканец Доналд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР