Министерството на отбраната възнамерява да закупи 53 санитарни автомобила. Новите

...
Министерството на отбраната възнамерява да закупи 53 санитарни автомобила. Новите
Коментари Харесай

Армията купува линейки за близо 10 млн. лв.

Министерството на защитата има намерение да закупи 53 санитарни автомобила. Новите коли за спешна помощ на армията дружно с здравното съоръжение в тях ще костват 9 520 000 лева без Данък добавена стойност, излиза наяве от публичната поръчка.

Линейките би трябвало да са с нараснала проходимост, а задвижването да е 4 х 4. В техническите спецификации написа още, че минималната мощ на мотора на санитарните коли следва да е над 134 к.с. и да работи на дизел. Максималната скорост, която ще развиват, не може да е по-малка от 120 км/ч. Скоростната кутия може да е механична или автоматизирана, само че не по-малко от 6-степенна. Линейката би трябвало да е със стоманени джанти и оборудвана с теглич.

По отношение на здравното съоръжение колите ще разполагат с разнообразни типове носилки, кислородна и аспирационна апаратура, както и дефибрилатор с екран. Изпълнителят на публичната поръчка е задължен да провежда образование на медицинския личен състав за работа с апаратурата.

Гаранционният период на санитарните колите ще е най-малко 5 години или не по-малко от 200 000 километра – което настъпи първо. Гаранционният период на здравното съоръжение също е не по-малък от 5 година Продължителността на рамковото съглашение за доставка на новите коли за спешна помощ е 2 години, предава Сега.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР