Министерството на отбраната в Москва обвини американската армия, че на

...
Министерството на отбраната в Москва обвини американската армия, че на
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че нарочно пречат на въздушните ѝ удари срещу "Ислямска държава"

Министерството на защитата в Москва упрекна американската войска, че на процедура прикрива бойците на " Ислямска страна " край град Букамал и пречи на съветската авиация да нанася въздушни удари по тях. В изказване институцията разяснява отхвърли на Съединени американски щати да " нанасят удари по терористите от ИДИЛ ( " Ислямска страна " - бел. ред.), базирайки се на това, че по техни данни бойците " непринудено се предават в плен " и в този момент попадат в обсега на Женевската спогодба. "

Обвиненията идват, откакто сирийската войска разгласи, че е освободила Букамал - последния град под контрола на " Ислямска страна " - от контрола на джихадистите. Силите на президента Башар Асад оповестиха, че разчистват последните анклави, в които се укриват бойците на " Ислямска страна ", а издания, свързани с Дамаск и съдружниците им от ливанското придвижване " Хизбула ", позволиха, че водачът на организацията, Абу Бакр ал Багдади, е бил там.

" За безвредното изплъзване на отстъпващите от Букамал бойци на (ИД) от ударите на държавните войски авиацията на (водената от САЩ) коалиция се опита да сътвори спънки на настоящите в данения район самолети, " продължава известието. Без да навлиза в детайлности, то прецизира, че самолети на обединението на навлезли във въздушното пространство над 15-километровата зона към Букамал, " с цел да пречат на работата на съветските Въздушно-космически сили ".

" При това на запитване от командира на съветските сили за какво (бойци на " Ислямска страна " ) осъщестяват в зони под контрола на интернационалната коалиция прегрупиране, с цел да правят нови офанзиви, американците не можаха да отговорят нищо. Институцията съобщи още, че Съединени американски щати, имитирайки битка с тероризма в Близкия изток, в действителност пази ползите си, като прикрива " Ислямска страна ".

#СИРИЯ На снимках российских #БЛА формирования ИГИЛ, спасаясь от ударов Върховен касационен съд РФ колоннами уходят из Абу-Кемаля в направлении сирийско-иракской границы. США отказались наносить авиаудары по террористам ИГИЛ, ссылаясь на то что боевики «добровольно сдаются им в плен» pic.twitter.com/BT9T0yCQZx
— Минобороны России (@mod_russia) November 14, 2017

Публикувана беше и фотография, на която съгласно министерството се вижда колона с бойци, изтеглящи се към сирийско-иракската граница.

Пентагонът не е коментирал публично изказванието на съветското министерство на защитата, нито достоверността на фотографията. Само преди три дни президентите на Съединени американски щати и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин, утвърдиха взаимно изказване, в което ангажира силите им с окончателния погром на " Ислямска страна " и потребление на съществуващите краткотрайни деескалационни зони.

Американският министър на защитата Джеймс Матис сподели, че водената от Съединени американски щати интернационална коалиция ще се бори, до момента в който джихадистите " желаят да се бият ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР