Министерството на отбраната спря процедурата за продажба на имоти в

...
Министерството на отбраната спря процедурата за продажба на имоти в
Коментари Харесай

Министерството на отбраната спря търга за продажба на имот край Созопол

Министерството на защитата спря процедурата за продажба на парцели в местността " Герени " край Созопол. Ведомството е прекратило тръжната процедура за продажба на поземления парцел с повърхност 19,847 дка, който се намира на стотина метра от пясъчни дюни и плаж.

Решението е взето със заповед на министър Красимир Каракачанов след завършила инспекция, която бе разпоредена от него. От ведомството оповестиха, че по банков път ще бъдат възобновени сумите на участниците за купени тръжни бумаги и импортирани депозити за присъединяване в търга.

Преди дни министерството разгласи атрактивни парцели на търг, измежду които и прилежащ имот зад централния плажа на къмпинг " Градина ". Имотите на повърхност към 200 декара край нос Червенка още не са оповестени за продажба, само че са включени в листата с имоти от отпаднала нужда за министерството и ведомството има намерение да ги продаде.

Решението на министерството идва и след митинги и неодобрение в Черноморец и Поморие против оповестената продажба на военните парцели. Собственици настояват, че някои от парцелите на министерството се намират върху частни терени, които би трябвало да бъдат реституирани, заяви Би Ти Ви.

Те заплашиха и с митинги, а над 400 наследника на 80 притежателя се борят да си възстановят парцелите. Някои имат към този момент нотариални актове, само че не могат да си изградят огради, както и да си докарат каравани, тъй като настояват, че влизането става единствено с защита.

От Министерството на защитата споделиха, че не е стартирала тръжна процедура за продажбата на казармените региони в Червенка и Аклади, които са с отпаднала нужда за българската войска. Те са включени единствено в предварителния лист на парцели с отпаднала нужда, планувани за реализиране на разпоредителни дейности през 2019 година От ведомството се анггажираха и да се съобразят с претенциите на хората, в случай че те потвърдят с документи, че са притежатели на земи в бившето военно отделение, само че решение по възможния проблем ще вземе съда.

За финален път Министерството на защитата е продавало парцели край морето през 2017 година Най-голямата договорка тогава беше бивше военно отделение с повърхност 96.2 дка в Несебър То беше продадено за 5 041 111 лева Това прави цена от 52.41 лева на квадратен метър за земята, без да се броят 14 здания с обща застроена повърхност от 1354 кв.м.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР