Министерството на отбраната ще иска в следващия бюджет да бъдат

...
Министерството на отбраната ще иска в следващия бюджет да бъдат
Коментари Харесай

Каракачанов поиска 90 млн. лв. за флота в следващия бюджет

Министерството на защитата ще желае в идващия бюджет да бъдат заложени 90 млн. лв. за рационализация на военните ни кораби. Това разгласи военният министър във Варна, където беше маркирана 138-годишнината на военноморският ни флот.

Този жанр войски се ражда у нас на 12 август 1879 година, когато в Русе е основана Дунавската флотилия със задачата да пази националния морски суверенитет и морските ни пространства.

Сега морските ни сили разполагат с 6 бойни кораба, базови миночистачи, спомагателни плавателни съдове и катери. Във флота служат общо към 4000 души, към които през днешния ден се причислиха 17 курсанти от Висшето военноморско учебно заведение.

Военният министър разгласи, че през есента ще стане ясно с какъв брой ще бъдат увеличени заплатите в бранша. " Ако ме питате за действителния % – той би трябвало да бъде 100%, само че, да бъдем почтени, това не може да се случи. Сравнени с наши съдружници, които са от други страни, които са и доста по-добре заплатени, доста по-добре оборудвани, доста по-модерно въоръжение, нашите бойци са доста по-добри ", акцентира Каракачанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР