Министерството на отбраната ще има орган, който ще следи за

...
Министерството на отбраната ще има орган, който ще следи за
Коментари Харесай

Министерството на отбраната ще следи за дезинформация в медиите и интернет

Министерството на защитата ще има орган, който ще следи за дезинформацията в интернет и медиите. Това става с напълно новия организационен устав за активността на Информационния център към ведомството. Документът беше обнародван в Държавен вестник, предава БНР.

Информационният център ще следи и проучва " хибридни осведомителни офанзиви и дезинформационни акции, ориентирани против армията и против политиката за национална сигурност и защита ". Наблюдението ще е върху " класическите ” и модерните медии. Центърът ще дава ежедневни, седмични и месечни отчети по какъв начин политиката на Министерството на защитата е въздействала върху целевите аудитории. Директорът на осведомителния център Владимир Миленски увери депутатите от отбранителната комисия, че активността няма да води до цензура.

В началото на мандата си министърът на защитата Тодор Тагарев сподели, че ниският интерес към военната специалност е и поради дезинформационни акции. Пред комисията по обрата министърът напомни, че е внесъл в Министерски съвет има идея за реализирате на осведомителна политика в защитата. Търсим съвременни решения, сподели той и посочи, че наблюдението ще се прави със програмен продукт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР