Министерството на отбраната се е погрижило да осигури всички необходими

...
Министерството на отбраната се е погрижило да осигури всички необходими
Коментари Харесай

И това доживяхме: Българските пилоти на Ф-16 взимат повече пари и от американците

 Министерството на защитата се е погрижило да обезпечи всички нужни условия за психологическия комфорт и естествена фамилна среда на обучаемите български водачи в Съединени американски щати, с цел да могат те напълно да се концентрират върху усвояването на самолета F-16, написа " Стандарт ".

Пилотите - един майор и трима капитани - са командировани при изискванията на Наредбата за дълготрайни командировки в чужбина, показват от МО.

В зависимост от званието дневните командировъчни са 63 $ дневно (за капитан) и 72 $ (за майор). По този метод се образуват 1890 $ месечно за капитан и 2160 $ - за майор. В случай, че брачната половинка на военнослужещия реши да го придружи в Съединени американски щати, тогава МО заплаща на военнослужещия още 432 $ на месец. Ако военнослужещият реши децата му да бъдат с него в Съединени американски щати, министерството заплаща на военнослужещия по 216 $ месечно за всяко дете. Всеки месец тричленно семейство на един майор би разполагало, с изключение на със заплатата на военнослужещия, с 2808 $ командировъчни средства, показват от МО. За покриване на квартирни разноски един майор може да разполага с до 2376 $, а капитан - с до 2079 $ месечно.

Отделно от тези суми на годишна база всеки офицер и членовете на неговото семейство получават по 1674 $ за подписване на годишни медицински застраховки. МО заплаща до 4050 $ от годишната образователна такса за всяко дете на военнослужещ, учащо се в американско учебно заведение. Само годишните командировъчни средства за двучленно семейство, на майор и неговата брачна половинка, възлизат на 63 792 $, което надвишава междинния годишен приход на глава от популацията в Съединени американски щати (по публични данни за 2018 година е 54 579 долара).

Отделно от тази сума от 63 792 $, командированите български водачи не престават да получават цялостния размер на своето месечно заплащане от самото начало на образованието си в Съединени американски щати, допълват от военното министерство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР