Министерството на отбраната продължава да оказва съдействие за транспортирането и

...
Министерството на отбраната продължава да оказва съдействие за транспортирането и
Коментари Харесай

Министерството на отбраната продължава да оказва съдействие на украински граждани

Министерството на защитата продължава да оказва подпомагане за превозването и настаняването на украински жители, потърсили леговище в страната ни от военните дейности в Украйна.

До през днешния ден повече от 200 души са евакуирани в границите на интервенцията за транспортиране на бежанци, почнала на 4 март, взаимно от Министерството на защитата и Министерството на външните работи. Само през вчерашния ден 8 март, с три рейса на Командването за логистична поддръжка в България са пристигнали 49, 47 и 41 души. Действията на военнослужещите с рейсове на командването не престават и през днешния ден с осъществяването на безвъзмездни автобусни курсове до България от гранични пунктове Сирет, Исакча и Джудрджулещи.

Още от предходната седмица в бази на Министерството на защитата са настанявани възрастни и деца, потърсили леговище в страната ни от военните дейности. Късно нощес с държавния аероплан „ Еърбъс А319 “ с министъра на външните работи от столицата на Република Молдова Кишинев в София дойдоха 66 евакуирани жители на Украйна. 58 от тях незабавно бяха настанени в хотел „ Рибарица “. Към вчерашна дата в хотел „ Флагман “ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “ бяха настанени 76 души от Украйна. В хотелската част към Военноморски клуб – Варна – 26 души, а в хотел „ Шипка “ в София – 13 души. Част от тях са деца под 18 години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР