Министерството на отбраната потвърди вчера, че майор Валентин Терзиев е

Министерството на отбраната потвърди вчера, че майор Валентин Терзиев е ...

Атлантическият съвет постави въпроси за инцидента в Черно море

Министерството на отбраната потвърди вчера, че майор Валентин Терзиев е загинал при изпълнение на служебните си задължения по време на учението "Шабла 2021". Той е успял да изпълни задачата си по обстрелване на светеща мишена, но след това е паднал във водата. Продължава разследването за причините.
Според експерти една е от вероятностите е мишената да е паднала с по-голяма скорост и това да се е наложило майор Терзиев да направи допълнителна маневра, която го е приближила повече до водата. Според други той може и да е изгубил ориентация за разстоянието въздух - море. Има и дискусия дали на борда не е имало експлозия.
Именно за последната версия настоява да се разбере истината от Атлантическия съвет:
 Те пишат:

 Жената на загиналия пилот: Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново - там горе! Обичам те Жената на загиналия пилот: Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново - там горе! Обичам те
Димитрина Попова - жената на загиналия летец майор Валентин Терзиев, написа пост във Фейсбук, след като властите обявиха, че са отрили ...
 Настояваме обществото да получи информация по следните въпроси:
1. КАКВО ВЪОРЪЖЕНИЕ Е ИМАЛ САМОЛЕТЪТ ПО ВРЕМЕ НА ЗЛОПОЛУЧНИЯ ПОЛЕТ? ПРЕМИНАЛИ ЛИ СА РАКЕТИТЕ "ВЪЗДУХ-ВЪЗДУХ" РЕМОНТ И АКО ДА - КОГА И КОЯ Е ФИРМАТА-ИЗПЪЛНИТЕЛ?
 2. ЗАСЕЧЕНА ЛИ Е ПО ВРЕМЕ НА ИНЦИДЕНТА В ТОЗИ РАЙОН АКТИВНОСТ НА РУСКАТА БОЙНА АВИАЦИЯ?

Източник: actualno.com