Министерството на отбраната на САЩ смята, че украинската контраофанзива вече

...
Министерството на отбраната на САЩ смята, че украинската контраофанзива вече
Коментари Харесай

Politico: Контранастълението на Украйна започна

Министерството на защитата на Съединени американски щати счита, че украинската контраатака към този момент е почнала .

Това оповестява в понеделник Politico, като се базира на свои източници. Според тях американски военни спътници са засекли активизиране на военнослужещи на украински позиции.

Руското министерство на защитата съобщи, че Украйна е подхванала " огромна " офанзива в пет региона в югоизточната част на провинция Донецк и че войските на Москва са я отблъснали, което Украйна отхвърля. 

Украинските управляващи отхвърлят, че маневрата е в ход.

" Всички вести за " огромното начало " са съветска агитация. Те се пробват да отклонят вниманието от своето крушение в Бахмут ", сподели чиновник на украинската защита, който, сходно на други, получи анонимност, с цел да разиска сензитивна военна интервенция.

" Следете единствено формалните вести от Украйна, в случай че желаете да знаете истината ", написа в " Туитър " Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски.

В неделя министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в изявление за кореспонденти изрази убеденост, че въоръжените сили на Украйна са подготвени за контранастъпление.

" Това, което Украйна не очакваше, ще се случи. Ще има благоприятни условия, от които Украйна ще може да се възползва, добави той, като акцентира, че Въоръжените сили на Украйна би трябвало да са подготвени на всичко. Според ръководителя на Пентагона Съединени американски щати и техните съдружници схващат актуалната неустановеност и признават, че поддръжката за Украйна може да е нужна доста по-дълго, в сравнение с се смяташе до момента. " Нашата цел е да им предоставим военни средства, с цел да имат опция да съумеят ", сподели министърът. Той сподели, че западните страни са обучили общо 12 бригади от въоръжените сили на Украйна, които в този момент водят война в Украйна със западно оръжие. Остин акцентира, че основаната от западните страни многостранна група, която координира даването на военна помощ на Киев, ще продължи да дава на Украйна оръжия и да образова нейния боен личен състав.
 Марк Мили: Украйна е добре готова за контранастъплението
Марк Мили: Украйна е добре готова за контранастъплението

Войната има огромно значение а целия свят, уверен е топ генералът

В понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не даде безапелационен отговор на въпроса на публицистите дали съгласно него контранастъплението на Киев ще бъде сполучливо. На собствен ред координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели пред кореспонденти, че Съединени американски щати не имат намерение да обясняват дали се вършат опити за контранастъпление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР