Министерството на отбраната на САЩ публикува едновременно три стратегически документа

...
Министерството на отбраната на САЩ публикува едновременно три стратегически документа
Коментари Харесай

Според Пентагона: Китай е главната заплаха, а Русия – актуален проблем

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласява по едно и също време три стратегически документа - Националната отбранителна тактика, Преглед на нуклеарната политика и Преглед на противоракетната защита. Отворените версии на документите са оповестени, а класифицираните версии няма да станат обществени, заяви Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

В Националната отбранителна тактика се признава, че възходящата военна и икономическа мощност на Китай е главната опасност за сигурността на Съединени американски щати. Тя е наречена " най-сериозното и редовно предизвикателство пред националната сигурност на Съединени американски щати ".

Заплахата от страна на КНР, съгласно обобщението на главните послания на Стратегията на уеб страницата на Пентагона, е " агресивното предпочитание на Китай да промени Индо-тихоокеанския район и интернационалната система, тъй че да дават отговор на неговите ползи и властнически желания. "

Русия е показана в тактиката като една от настоящите закани, а главният мотив е войната, която тя стартира в Украйна.

" В допълнение към значимостта на тематиката за Китай и смисъла на партньорствата, тактиката обръща внимание на провокациите от страна на Русия, изключително поради нахлуването в Украйна, както и на заканите от страна на Северна Корея, Иран и екстремистки организации. Стратегията включва и въпроси като пандемиите и изменението на климата ", съобщи Пентагонът в известие на своя уеб страница.

В Прегледа на нуклеарната политика нуклеарният боеприпас на Русия се смята за едно от двете съществени провокации, наред с нуклеарното въздържане на Китай.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР