Министерството на отбраната на САЩ обяви, че запазва решението си

...
Министерството на отбраната на САЩ обяви, че запазва решението си
Коментари Харесай

Пентагонът потвърди, че възлага на Microsoft мегадоговор за 10 млрд. долара

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, че резервира решението си да повери на компанията Microsoft мегадоговор за облачни услуги, който от месеци с оспорва в съда, съобщи Си Ен Би Си.

Проектът, прочут като JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), е част от по-широк проект за цифрова рационализация на Пентагона. Договорът, който е за период от 10 години, цели да сплоти всички осведомителни системи на американската войска в една система, ръководена от изкуствен интелект. Той се прави оценка на към 10 милиарда $.

 „ Министерството приключи прегледа на предложенията за JEDI Cloud и реши, че офертата на на Microsoft продължава да предлага най-хубавата стойност за държавното управление “, се споделя в изказването на Пентагона.

Това решение е сериозен удар за Amazon, който внесе тъжба във федерален съд за решението на Пентагона да разпореди контракта на Microsoft през октомври предходната година.

От компанията на Безос разясниха решението, като обявиха, че ще продължат да изискват прегледи на обстановката.

„ По отношение на плана JEDI, президентът Тръмп е наредил на някогашния министър на защитата военачалник Джеймс Матис да „ прецака “ Amazon, намесвайки се в дейна социална поръчка. Той е наредил на подчинения си да извърши ексцентричен „ обзор “ преди възлагането на контракта и по-късно е блокирал следствието на личната си политическа интервенция “, обявиха от Amazon.

На фона на новината акциите на Microsoft скочиха за малко, само че в последна сметка приключиха комерсиалната сесия със спад от 1,4% поради загубите в софтуерния бранш.

„ Оценяваме, че след деликатен обзор Министерството на защитата удостовери, че предлагаме вярната технология и най-хубавата стойност. Готови сме да се заемем с работата и да подсигуряваме, че хората, които служат на нашата страна, ще имат достъп до тази доста нужна технология “, съобщи представител на Microsoft.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР