Министерството на отбраната на САЩ не потвърждава и не опровергава

...
Министерството на отбраната на САЩ не потвърждава и не опровергава
Коментари Харесай

САЩ мълчат за Самолетите на Страшния съд

Министерството на защитата на Съединени американски щати не удостоверява и не опровергава данните, че през вчерашния ден е изхвърчал от базата си един от американските самолети Е-4В (латиница), представляващи така наречен Национален въздушен действен център. Ведомството не разкрива никаква спомагателна информация в тази връзка. Това заяви за ТАСС Том Кросън от пресслужбата на Пентагона, съобщи организацията.

Данни за полета на Боинг Е-4В Найтуоч, хипотетично изхвърчал от базата Райт Патерсън в щата Охайо, бяха публикувани в Туитър от уеб страницата CivMilAir, проследяващ придвижването на някои типове военни и цивилен самолети. Американските медии назовават летателните апарати, изпълняващи ролята на народен въздушен действен център, Самолети на Страшния съд, тъй като се планува да бъдат употребявани по-специално при положение на нуклеарен боен спор, предава Българска телеграфна агенция.

" С цел да се дава директна поддръжка на президента, министъра на защитата и Съвета на началник-щабовете минимум един Е-4В (...) постоянно, седем дни от седмицата се намира по 24 часа от денонощието в положение на паника на една от множеството подбрани бази в света с екипаж, който следи развиването на събитията в световен мащаб ", цитира организацията информация на американските Военновъздушни сили.

В документа се прецизира, че тези самолети разполагат със отбрана от електромагнитни импулси и влияние, произлизащо от приложимост на нуклеарни оръжия, екипирани са с най-модерна информационна техника, могат да бъдат зареждани с гориво във въздуха и да транспортират до 112 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР