Министерството на отбраната на Русия обяви пълното освобождаване на ЛНР.

...
Министерството на отбраната на Русия обяви пълното освобождаване на ЛНР.
Коментари Харесай

„Въпросът вече е решен“. Какво ще се случи след освобождението на ЛНР

Министерството на защитата на Русия разгласи цялостното освобождение на ЛНР. Съюзническите войски доближиха административните граници на републиката. ВСУ обаче се окопават в северозападната част на прилежащата Донецка област. За това какво ще се случи по-нататък - в материала.

Боеве за агломерацията

Основните борби за агломерацията Лисичанск-Северодонецк се разиграха през май и юни. Селищата в западната част на Луганска област бяха стратегически значими за групировката на ВСУ: там има огромни транспортни възли, през които се правят доставки. Голямо е и икономическото значение - в региона има доста фабрики.

Анализаторите предвидиха продължителни борби. Например на предприятието „ Азот “ в Северодонецк беше предсказана ориста на „ Азовстал “ в Мариупол, който украинските сили защитаваха три месеца.

Но от средата на юни частите, които се бяха открили там, започнаха да отстъпват. Почти всички здания са оживели.

Силите ВСУ се отдръпнаха към Лисичанск. Градът е оттатък реката, единствено на три километра. И щеше да е мъчно да се щурмува челно: всичко е на рид. Застрояването е компактно. Има доста индустриални зони, които елементарно могат да бъдат превърнати в непревземаема цитадела. Към края на юни силата на украинската група тук беше пет-седем хиляди души.

Те бяха изведени в оперативно обграждане, т.е. прерязаха им снабдителните линии. На първо място беше блокирана автомагистралата Артьомовск-Северск-Лисичанск. Въпреки това ВСУ можеше да маневрира, защото фронтът не беше непрестанен.

" За две седмици "

Руските сили, дружно с армията на ЛНР, затвориха капака на огромния казан край Лисичанск покрай селата Горское и Золотое преди две седмици.

И на 1-2 юли цялата Лисичанска формация беше съвсем изцяло обкръжена. Украинските войски започнаха бързо да отстъпват. Някои се предадоха - в това число няколко десетки локални поданици. Те, както прецизираха в съветското министерство на защитата, „ са били наложително мобилизирани “.

В неделя оповестиха цялостен надзор над града и близките обитаеми места. Министърът на защитата Сергей Шойгу рапортува на президента Владимир Путин " за освобождението на Луганската национална република ".

„ В рамките на две седмици обкръжени и премахнати групировките в котела, 25 обитаеми места бяха взети под надзор в региона на Лисичанск и Северодонецк “, сподели Шойгу на среща с президента и добави, че по време на дейните настъпателни дейности а освободени 670 кв. км територия.

Според него загубите на въоръжените сили на Украйна за последните две седмици са 5469 души, като над 2200 са убити.

„ При оттегляне съперникът изостави 39 танка и друга бронирана техника, 11 оръдия и минохвъргачки, 48 противотанкови ракетни системи, 18 системи „ Стингър “ и три безпилотни летателни апарата “, изброи министърът.

Най-боеспособните единици “

Официален Киев призна загубата на Лисичанск единствено ден по-късно. Генералният ВСУ се базира на многократното предимство на съюзническите сили както в персоналния състав, по този начин и във въоръжението. По-нататъшната отбрана на града „ би довела до съдбовни последствия “.

Сега фронтът се реалокира към прилежащата ДНР. На 30 километра е Северск.

Вече се водят борби. „ Сега нашата Народна милиция е изправена пред задачата да напредва в тази посока, тъй че евентуално ще си починем малко по-късно “, сподели външният министър на ЛНР Владислав Дейнего.

Северск се назовава ключ към цялостен Донбас. Именно отсам се открива пряк път към Славянск и Краматорск, където от 2014 година се намира щабът на Донбаската формация на ВСУ.

Сега Киев управлява малко по-малко от половината Донецка област. Размерът на групировката, съгласно другите оценки, е няколко десетки хиляди бойци.

„ Това са най-боеспособните елементи, които сега са в Украйна. След като блокираме тази формация и в случай че не се предадат, след нейното заличаване, Киев в действителност губи армията си. И въпросът за демилитаризацията, може да кажем, е решен на 90 % “, сподели още през април Едуард Басурин, формален представител на Народната милиция на ДНР.

В Донецк неведнъж обясняваха, че групировката се възнамерява да бъде обкръжена. Не може да се приказва за преден взлом на доста укрепявани от осем години позиции.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР